Dit vind ik toch wel het meest spannende aan het verkopen van zelfgemaakte sieraden en kunst. Het verkopen naar het buitenland wel te verstaan. Naast het verkopen van sieraden schilder ik graag. Niet alleen op doek, maar ook op voorwerpen zoals lege flessen en potten. Zo ook sieraden doosjes.

Homemade handpainted wooden jewelry gift box heart shaped burning heart gray grey red bushes acrylic paint art artwork Etsy jewelery gifts ideas gift wrapping2
Handbeschilderde sieraden doos

Deze sieraden doos heb ik van de week verkocht. Naar Amerika. Noord Carolina om precies te zijn. Voor veel mensen die op Etsy een winkel hebben, kunnen denk ik mijn gevoel nu wel herkennen. De deuken staan bij mij nog in het plafond.

Bij deze doos heb ik mij laten inspireren op de vluchtelingen die hun land moesten verlaten. De takken van de struiken in de mist slaan wanhopig omhoog.

Wie een winkel in Etsy heeft verkoopt vaak naar het buitenland.  Veel van mijn sieraden gaan naar Amerika, maar dit is mijn allereerste kunstwerk dat ik heb verkocht naar het buitenland en op het moment dat ik dit schrijf is deze net aangekomen in het land van bestemming en vrijgegeven door de douane.

Het verloop is al spannend genoeg. Het begint natuurlijk eerst bij de aankoop. Dan, na uitgedanst te zijn, heb ik het ingepakt. Het postkantoor was al gesloten dus gewacht tot de volgende dag. Trots loop ik naar het postkantoor en verheugd babbel ik over de inhoud tegen de bali medewerker terwijl hij het pakketje weegt. Ik reken af en ik geef de klant het track and trace nummer door.

En dan wordt het spannend. Die hele reis volg ik via de link dat ik gekregen heb van het postkantoor en mijn gedachten gaan uit naar het avontuur dat mijn pakketje nu aan het maken is.

Dit is het verloop van het pakketje:

ma 21 dec. 2015   12:38                     Zending is ontvangen door postnl

ma 21 dec. 2015   12:38                     Zending is aangemeld maar nog niet                                               ontvangen door PostNL

ma 21 dec. 2015    21:25       NL         Zending is ontvangen door PostNL

di 22 dec. 2015      06:31      NL         Verzonden naar land van bestemming

ma 28 dec. 2015    08:36     US          Ontvangen in land van bestemming

di 29 dec. 2015       03:18     US          De inklaring van de zending wordt afgehandeld

di 29 dec. 2015        03:25    US         Vrijgegeven door douane

do 31 dec. 2015         11:23    US         Bezorger is onderweg

do 31 dec. 2015          11:24   US          Zending nog in sorteerproces; aflevering 1 dag vertraagd

za 2 jan. 2016            05:12    US         Zending in depot

za 2 jan. 2016            17:40   US          Bezorger is onderweg

za 2 jan. 2016             17:41   US          Zending beschikbaar op PostNL locatie

wo 6 jan. 2016           13:47    US          Zending bezorgd

 

Voor deze sieraden doos heb ik een 5 sterren recensie gekregen. De recensie kun je hier lezen 🙂

 

Voor iedereen die ook graag een Etsy winkel willen beginnen zou ik zeggen: “Doen!!!” Echt gewoon doen. Het is leuk, spannend en het idee dat er mensen zijn in het buitenland die jouw creaties gebruiken is geweldig.

Wie nieuwsgierig is geworden en het eens wilt uitproberen, als je via deze link gaat, krijg je de eerste 40 plaatsingen gratis. Verder is normaal gesproken een plaatsing 0,20 cent.

Ben je benieuwd naar mijn winkeltje, kijk voor mijn sieraden op JHFWBeadsAndFindings en voor mijn kunst op Aparticle.

Advertentie