Dit jaar doe ik mee met het jaarlijkse Vreugderijkerkunst evenement van Kunstroute Overijssel. Dit wordt gehouden op 3 november in De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20 te Zwolle. Dit jaar is het thema “Vervuiling” en heb ik besloten met mijn upcyled handgeschilderde flessen te laten zien. Ook heb ik een schilderij gemaakt met een plastic mandje gehaakt van plastic zakjes.

Vreugederijkerkunst kunstroute overijssel upcycled kunstwerken Aparticle6Vreugederijkerkunst kunstroute overijssel upcycled kunstwerken Aparticle3Vreugederijkerkunst kunstroute overijssel upcycled kunstwerken Aparticle

Op de bovenste foto ziet u het schilderij met het mandje. Dit is acryl op doek. Op de onderste foto is het werkelijke mandje. Dit mandje is gemaakt door Hanneke Spoek en is gehaakt van plastic zakken die zij overal verzameld. Eerst wast zij de plastic zakken en tassen. Daarna knipt zij hier repen van en maakt daar haar “garen” van om op deze manier de mandjes te haken.

Ik vind dit een heel speciale manier van plastic tassen te recyclen. En wil dit op deze manier laten zien op de Vreugderijkerkunst evenement.

Naast dit schilderij heb ik ook mijn handgeschilderde flessen mee.

Vreugederijkerkunst kunstroute overijssel upcycled kunstwerken Aparticle2
Horen zien en zwijgen van Aparticle

Dit zijn lege bier-en wijnflessen met veelal portretten van oude mannen die geïnspireerd zijn op de uit hout gesneden “Woodspirits”. De flessen hebben geen statiegeld en worden anders weggegooid.

Hierboven een paar voorbeelden van flessen en potten die ik heb beschilderd.

Nieuwsgierig naar mijn creaties? kijk eens in mijn Etsy winkel Aparticle.

Meer informatie over het Vreugderijkerkunst evenement en de deelnemers die hieraan meedoen, kijk op Kunstrouteoverijssel.nl

Vreugderijkerkunst Kunstroute Overijssel
Poster Vreugderijkerkunst Kunstroute Overijssel
Advertentie