De Corona tijd maakt veel los. Ook hier. Mijn zoon is nu thuis aangezien het dagcentrum gesloten is. Daardoor staan mijn sieraden en kunst op een laag pitje. Dit is niet zo erg want nu heb ik tijd voor hele andere leuke dingen. Zo was ik benieuwd hoe je likeur maakt en hebben wij de tuin verbouwd.

Bij die verbouwing hebben wij een paar dwerg fruitboompjes aangeschaft en ook een Citrus Calamondin.

Citrus calamondin“Lekker” dacht ik zo en nam een hap van een rijpe vrucht. Jeetje wat is dat zuur. Het schijnt dus ook dat deze vruchten ook zuur blijven en eigenlijk meer geschikt zijn om likeur van te maken. Dus ik naar de slijterij en heb daar een paar flessen Wodka gehaald en bij de supermarkt een paar pakken suiker. Tip: Ga vroeg. Dan is er bijna niemand. Wij zijn erg van de afstand houden. Ik bestel ook veel dingen online maar ik was nu wel heel enthousiast.

Dus. Van deze vruchten heb ik nu twee weckpotten vol van likeur-in-de-maak staan in de voorraadkast. Ben zo benieuwd. Het moet alleen wel iets van twee maanden staan. Das wel jammer.

Goed. Terug naar de paardenbloemen. Ik keek vanmorgen dus naar de voortuin en die stond helemaal vol met paardenbloemen. En aangezien ik ook Calamondin heb staan in de likeur in de voorraadkast, was ik ook wel benieuwd naar de paardenbloem. Ik had al eens een foto van een paardenbloem uit mijn tuin gedeeld op Facebook en toen gehoord dat je er ook likeur van kunt maken. Nu houd ik erg van bijen en vlinders maar mijn tuin stond toch wel zo vol van de bloemen, dat een paar zij toch echt wel kunnen missen dacht ik zo.

Dus … van deze ….

Gele paardenbloem

Gaat naar dit ..

Gele paardenbloem koppen

Dat met zo min mogelijk groen dus alleen de gele blaadjes naar ..

IMG20200504144826

Nu nog een beetje van dit … (een schil van een sinaasappel en wodka)

IMG-20200504-WA0007

naar dit in een weckpot goed aangelengd met heldere wodka en de schil van een bittere sinaasappel. Zelf heb ik de schil van een gewone handsinaasappel gebruikt.

Weckpot met gele paardenbloemblaadjes met schil van sinaasappel aangelengd met Wodka voor paardenbloemen likeur

Nu twee weken wachten. Daarna zeven

Het zeven heb ik gedaan met een trechter en een koffiefilter.

Daarna vijf weckpotten water met 12 eetlepels suiker met een gedroogde sinaasappelschil en een theelepel kurkuma inkoken tot een siroop. Ik heb tot een lichte siroop gedaan.


Daarna niet af laten koelen maar het heldere goedje uit de weckpot dat je hebt gezeefd hebt erbij doen en in flessen doen.

Een paar maanden op een donkere plaats laten staan

Proost 🙂

Ik heb het recept van deze dame

#StaySafe en doe dingen dat jij zelf leuk vind om te doen. Ook in deze tijd met zijn beperkingen

Advertentie