Wat is Bohemian? Dit was het eerste dat ik vroeg aan een goede vriendin van mij die mij te kennen gaf, dat ik Bohemian sieraden maakte. Ja ik rommelde wat aan met kralen, knopen, leer, vogelveren en van alles. “Ja” zei ze:”Dat is Bohemian stijl.”

Wegwijzers boho bohemian market place Wat is boho chic

Ik ben mij gaan verdiepen in de, zogeheten, “Bohemian style” mode sieraden en dingetjes. Mij wat meer wegwijs maken, want ja wat ik maak, moet ik ook uit kunnen leggen natuurlijk. Bohemian wordt ook wel boho genoemd en is de afkorting van de Bohemian Chic look die razend populair is.

Young attractive woman meditate sitting in forest

Boho wordt gekenmerkt met invloeden uit de hippie tijd waar alles mocht. Lekker relax als het maar fijn is voor jong en oud, rijk of arm, man of vrouw.

Veel wordt ook in verband gebracht met yoga en Ibiza stijl mode. Dit is ook niet zo verwonderlijk, omdat je met yoga helemaal tot jezelf en tot rust kunt komen.

Boho staat voor vrijheid. En dat zie je terug in de mode.

Het maken van Boho stijl sieraden zijn het vaak de wat nonchalante en rommelige elementen die het juist zo mooi maken. Het worden stoere mode sieraden die passen bij de hippie tijd en Ibiza sferen. Dit is de vrijheid van het creëren en dat maat het tot een geheel van mooie kleding en sieraden en dat merk en voel je.

boho hippie lady with horse

Natuurlijk is een outfit zonder de sieraden niet af. Alles mag bij Boho stijl. Het lekker gek doen en dragen wat je zelf het fijnste vind. “Over de top” is dan zo gek nog niet.

Aparticle heeft een heel aparte lijn van Bohemian stijl handgemaakte sieraden waar gebruik wordt gemaakt van veren, leren bandjes en houten kralen. De vogelveren die hier gebruikt worden in met name de boho oorbellen, zijn van tamme en gekweekte vogels. Zelfs de roofvogelveren worden in samenwerking met roofvogel parken gebruikt.

Leren oorbellen met uilenveren
Een voorbeeld van oorbellen van Aparticle met echte roofvogelveren. In dit geval sneeuwuilen veren en Oehoe. Deze veren komen uit een roofvogel park in Duitsland

De veren worden gebruikt van “huisdieren” omdat echte veren uit het wild niet gebruikt mag worden. Dit om stroperij tegen te gaan. Zelfs veren die gevonden zijn tijdens bijvoorbeeld een wandeltocht, mogen niet gebruikt worden. Dit geldt overigens voor alle vogelveren die in het wild gevonden zijn. Je mag ze niet in bezit hebben. Tenzij je geregistreerd Native American bent. Dit gebruiken de roofvogelveren voor hun spirituele ceremonies. (bron: De Vogelbescherming)

Ondertussen lekker genieten van bohemian stijl mode kleding en sieraden accessoires 🙂

 

De sieraden van Aparticle worden met de hand gemaakt en verkocht in de Etsy shop JHFWBeadsAndFindings (Just Having Fun With Beads And Findings)

 

 

Advertentie